Title corner Duurzaam en bijzonder woonhuis

Voor deze prachtige woning hebben we de bewoner (een interieurarchitecte) gevraagd te beschrijven hoe het ontwerp tot stand is gekomen. Zij weet dit uitstekend te verwoorden;


"Wonen in een vertrouwde omgeving, waarbij binnen met buiten versmelt. Dat zijn de ingrediënten voor duurzaam en fijn woongeluk.
Elementen van glas, hout, natuursteen, beton en textiel versterken elkaar, wat leidt tot ruimtelijke en vriendelijke interieurs die aansluit op de omgeving buiten. Dit is het uitgangspunt geweest voor het bouwen van ons droomhuis.


Ons plekje ligt op steenworp afstand van een bebost natuurgebied, waar grazende wilde dieren lopen. Dennenbos, heide, vennen, mosjes, varens, je vindt het in het natuurgebied, maar dus ook in onze tuin. Het huis gaat helemaal op in zijn omgeving. Het is een boeiende wisselwerking tussen binnen en buiten.


We gebruikten veel glas, hout, beton en riet. Dat geeft een rustige monotone uitstraling die aansluit op de omgeving. Ik waan me in het bos én ik ben thuis. We wonen als het ware in het landschap. Het licht staat centraal. Op elk moment van de dag geven zonlicht, wolken en schaduw van de bomen elk een eigen sfeer. Dit voelt als woongeluk! Dank Breeuwer Aluminium voor het realiseren van ons droomplekje!"


Geschreven door Dayenne (bewoonster)

IP220525LH3-006 IP220525LH3-041 IP220525LH3-052 IP220525LH3-016 IP220525LH3-023

Ontwerp: Bureau IN


Realisatie: Eigen beheer


Profielserie:
SL 38 cubic
CW 50-HI vliesgevel


Beglazing: HR++ tripleglas


Kleur: RAL 9004 structuur


IP220525LH3-037b
IP220525LH3-053